Flexchair

De Flexchair 2x3D staat voor de dynamisch actieve zit. In de voet en in de zitting zit het bewegingselement dat de bewegingen van de rug nabootst en de rug versterkt langs natuurlijke weg. Er is een grote vrijheid van bewegen mogelijk door de twee onafhankelijk kantelende 3D-systemen.

Actief en onbewust bent u in beweging waarbij u al uw bezigheden doet met minimaal energieverbruik en maximaal resultaat, in alle vrijheid. In dit stadium beheerst u de dynamische actieve zit, zoals deze alleen mogelijk is op het 2x3D-systeem.

Voordelen:
Voor een betere rompbalans
Prestatieverhogend in arbeid en (paarden) sport
Bevorderend voor het algehele welbevinden

De Flexchair 2x3D is dynamisch actief. Dit betekent dat het lichaam de bewegingen van de Flexchair stuurt na een inslijpperiode in het brein. De Flexchair 2x3D staat voor vrijheid van bewegen en versterking en coördinatie van het sturende spiersysteem. Deze methodiek wordt wetenschappelijk ondersteund

De Flexchair 1x3D-systeem vraagt door zijn bewegingsmogelijkheden een meer rechtopzittende houding dan het passieve systeem. Het bekken is hierbij naar voren gekanteld. Ons lichaam stuurt de Flexchair 1x3D in zijn bewegingen aan. We noemen dit de semi-dynamisch actieve zit. Er is een minder grote vrijheid mogelijk van bewegen in deze natuurlijke neutrale zit dan in de dynamisch actieve zit zoals op de Flexchair met het 2x3D-systeem.

Ook het 1x3D-systeem versterkt de rompbalans , werkt prestatieverhogend in arbeid en (paarden) sport en bevordert het algehele welbevinden.

In beweging

Rechtop zittend, onbewust in beweging doet u al uw bezigheden zonder erbij na te denken.

Met name bij beroepen waar mensen moeten rollen of trippelen met de Flexchair, is het 1x3D-systeem prima op zijn plaats. Denk hierbij aan de kapper, mondhygiënist en apotheker.