Tineke Labee

Fysiotherapeut

BIG 69034273304

Aanwezig:
maandag, woensdag, donderdag

In 1982 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam. Mijn stage in de praktijk aan de Randweg, waarbij ik veel verschillende mensen zag met een grote diversiteit aan klachten beviel zo goed, dat ik na mijn opleiding besloot daar te gaan werken.

In 2012 is er door 4 leden van maatschap Randweg een nieuwe start gemaakt, dit ivm het 65 jaar worden van een collega maatschapslid. De ontwikkelingen in ons vak hebben ons gebracht naar ons huidige pand aan de Haven, meer ruimte voor het adequaat behandelen van mensen.

De ervaring opgebouwd in al die jaren, mijn brede interesse, de samenwerking met collega’s, elk met hun eigen specialisme, en tevens de vele (korte) opleidingen hebben er voor gezorgd dat in onze praktijk mensen zo optimaal mogelijk behandeld kunnen worden. Naast de meest adequate behandeling van een (lokale) fysieke klacht, is ons doel mensen optimaal te begeleiden bij het herstel, maar ook inzicht te geven in de mogelijke oorzaken om herhaling te voorkomen.

Er zijn ontwikkelingen binnen ons vak waarbij meer nadruk is komen te liggen op een meer totale benadering van de mens, dat past zeker bij mijn manier van denken en werken.

· Medical Taping Concept is een manier van tapen die het spierstelsel ondersteunt, het neurologische en circulatoire systeem van het lichaam beïnvloedt en zo ook de lichaamseigen genezingsprocessen ondersteunt.

· Bindweefselmassage ( volgens Teirich-Leube), waarbij d.m.v. specifieke massagetechnieken de huid en het daaronder gelegen bindweefsel wordt geprikkeld. Hierdoor worden via een reflex organen en andere weefsels beïnvloed.

· Rugklachten/bekkeninstabiliteit behandelen volgens het Spine and Joint Concept

· Ganganalyse en looptraining

· Flexchair training

· Chronische rugklachten, de neurowetenschappelijke benadering

· Chronische heup/knieklachten, de neurowetenschappelijke benadering van artrose

· Noorse Medische Trainingstherapie (SOMT) het herstellen van de individuele belastbaarheid in onze oefenzaal zowel curatief als preventief.

Naast bovenstaande cursussen heb ik o.a. opleidingen/cursussen gevolgd mbt Claudicatio Intermittens klachten (zgn. etalagebenen), docente zwangerschapsgymnastiek, inklemmingsklachten van de schouder, CANS (chronisch aspecifieke nek- en schouderklachten) en recent de COVID elearning.